INTERNATIONALT FORLAG FOR VIDENSKAB & KUNST A/S

OM FORLAGET RHODOS

 

Forlaget Rhodos blev stiftet i København i 1959 af den Cavling-prisvindende videnskabsjournalist, redaktør Niels Blædel og tegner Strit Blædel.

 

Med fokus på kvalitetsudgivelser inden for kunst, naturvidenskab, skønlitteratur skabte de gennem flere årtier rammerne om en nyskabende, debatterende forlagsvirksomhed. Niels Blædel modtog i 1988 H.C. Ørsted medaljen for sit arbejde for naturvidenskabens udbredelse.

Efter at have været tilknyttet forlaget i lidt over ti år, overtog Ruben Blædel Forlaget Rhodos i 1999 og har siden 2003 drevet forlaget sammen med forlægger Gertrud Jensen.

 

I dag formgives hovedparten af udgivelserne af forlægger, grafisk designer Gertrud Jensen og af forlægger, grafisk designer og fotograf Ruben Blædel med fortsat fokus på kvalitet, æstetik og funktionalitet.

 

Den konsekvente holdning til design og kvalitet har resulteret i at en lang række bøger gennem tiden er blevet udvalgt blandt årets bedste bogarbejde af Forening for Boghaandværk.

Ligeledes har det medført en række eksterne opgaver til forlaget, blandt andet fra landets kunst- og designmuseer, der har fået øjnene op for den meget høje kvalitet, som kendetegner forlagets design, fotografi og grafiske produktioner.

 

Både Gertrud Jensen og Ruben Blædel har modtaget diplomer fra Forening for Boghaandværk for fremragende faglige præstationer og i 2000 modtog Forlaget Rhodos F. Hendriksen Medaljen. I 2011 modtog forlægger Ruben Blædel endvidere Albertsen Fondens legat for på fremragende formidling af viden om design og kunsthåndværk. Albertsen Fonden har til formål at støtte og belønne kunsthåndværk, særligt bibliofile værker.

 

Forlaget producerer, tilrettelægger og fotograferer også til eksterne kunder, når kunden sætter kravet til kvalitet, design og fotografi særligt højt – du kan læser mere om hvad vi kan tilbyde her