INTERNATIONALT FORLAG FOR VIDENSKAB & KUNST A/S

Vibeke Andersson Møller

Farver i Funktionalismen

 

Se billeder fra bogen nederst på denne side

 

Farver i funktionalismen fortæller om en næsten upåagtet side af dansk funktionalistisk arkitektur, farverne på vægge, lofter, facader, vinduer m.m.

I mange år har den opfattelse hersket, at funktionalistiske huse alle var hvide.

Bogen gør op med denne ’hvide myte’ og peger på, at mange huse fra denne periode var enten kulørte eller ligefrem kraftigt polykrome.

Farver i funktionalismen ser nærmere på, hvordan den ’hvide myte’ er opstået, hvordan arkitekterne selv forholdt sig til brugen af farver i arkitekturen, og hvordan farverne spillede en fremtrædende rolle i bygningerne.

Nye farvearkæologiske undersøgelser af kendte og ukendte funktionalistiske bygninger fra 1930’erne dokumenterer, at danske arkitekter, ligesom deres udenlandske kolleger, ofte foretrak en farverig arkitektur.

Bogens og omslagets flotte fotografier, er taget af Nationalmuseets dygtige fotograf Roberto Fortuna I samarbejde med forfatteren

 

 

FARVER I FUNKTIONALISMEN

272 sider. Indb., Rigt illustreret. Vejl. Pris: 388 kr.

 

 

"Pragtværk af en bog om farver og funktionalisme" ... "Farver i funktionalismen« er et pragtværk af en bog udgivet på det jubilerende forlag Rhodos. Bogen er skrevet af Vibeke Andersson Møller og fortæller om en næsten upåagtet side af dansk funktionalistisk arkitektur, farverne på vægge, lofter, facader, vinduer m.v. . ... Det er en fantastisk flot og grundig bog, som alle med interesse for kunst og arkitektur kan have glæde af."

27-01-09 Vejle Amts Folkeblad

 

Denne rigt illustrerede og smukt tilrettelagte bog fortæller om en temmelig upåagtet side af dansk funktionalistisk arkitektur …Meget inspirerende læsning! www.hfb.dk