INTERNATIONALT FORLAG FOR VIDENSKAB & KUNST A/S

E.W. Flensborg

ALUMINIA

Fabrikkens historie og produktion af stengods, porcelæn og fajance 1863-1969

Se billeder fra bogen nederst på denne side

 

Bind I fortæller fabrikkens historie fra starten på Christianshavn i 1863, købet af Den kgl. Porcelæns-fabrik og flytningen til Frederiksberg, glansperioden med det brogede kunststengods, og de mange populære brugsstel og kunststengods-serier frem til 1969 – med fotografier

af mere end 2500 genstande fra Aluminias fantastiske produktion 1863-1969.

Bind II indeholder ud over mærker, kunstnersignaturer og tabeller en – af forfatteren kommenteret – komplet gengivelse af Aluminias dekorations- og formnummerprotokol. Et helt enestående værktøj til at identificere hele Aluminias omfattende produktion gennem 100 år Dr. med. Erhard Winge Flensborg har gennem årtier været en passioneret samler og kender når det gjaldt fabrikken Aluminias righoldige produktion og historie. Hans omhyggelige arbejde med fabrikkens arkivalier og registrering af genstandene er nu takket være fondsstøtte blevet gjort tilgængeligt i dette store tobindsværk.

 

Alle bogens flotte billeder er fotograferet af Helle Brendstrup

 

 

736 sider. Bind I og II - Indb., over 1600 illustrationer, Vejl. Pris: 700 kr.

 

 

EN GULDGRUBE FOR SAMLERE

“Det er en suverænt velgennemtænkt og meget brugbar bog....Bogen er så indbydende og smuk, at man sjældent har set noget lignende inden for håndbøger. Og samtidig en guldgrube af oplysninger til samlere, museumsfolk, antikvitetshandlere og auktionsverdenen.

Hanna Nielsen, Antik og Auktion

 

Aluminia Mania

Men ikke nok med at han gav det meste af sin samling væk – han syntes også, at vi andre skulle have glæden af de tusinder af ting som Aluminia nåede at fremstille fra 1863 til 1969… Derfor har han sat sig ned og skrevet en smuk, smuk bog på ikke færre end 736 sider med over 1.600 farveillustrationer som må glæde enhver der har stået i svigermors køkken og overvejet at score hele hendes Tranquebarstel, eller som har ligget søvnløs efter at have set Palle Bruuns skønne pingvin fra 1966. … for en inkarneret samler er der vist ikke noget der slår de fantastiske udfoldelser hos Aluminia. Meget af det er lidt for overvældende at have stående hjemme på Wegnerbordet – og slet ikke til at få fingrene i længere. Men heldigvis kan man bare stikke næsen i Erhard Winge Flensborg og savle over de smukke billeder og læse de fine tekster om alle de mennesker, der har brugt årevis på at dekorere kopper og vaser.

Fra Lars Hedebo Olsens anmeldelse i

Politiken, bøger 14/2 2009

 

 

"......værket vil være en guldgrube for samlere, museer og handlende, for hvem det fremover vil være ”bibelen” og helt og aldeles uundværlig, når det drejer sig om Aluminia, for selv om der findes andre bøger om Aluminia, ...... så er der ingen af disse, der tilnærmelsesvis når dette værk til sokkeholderne."

Gunnar Jacobsen, Historie Online

 

Absolut alvorlig Aluminia samlermani

Efter udgivelsen af den passionerede samler, lægen Erhard Winge Flensborgs over 700 sider store, uhyre systematiske og gennemillustrerede opslagsværk om Aluminia fabrikkens historie og produktion af stengods, porcelæn og fajance bliver det rigtig krævende for samlersjæle. Med udgangspunkt i sin store samling – hvoraf en del er doneret til Roskilde Museum – og omfattende viden om Aluminia leverer E. W. Flensborg et fornemt værktøj til at identificere de enkelte genstande.

Fra Eva Pohls anmeldelse i

Berlingske Tidende 11/3 2009

 

 

" ... det nærmeste man kan komme på en fuldstændig fortegnelse over keramikken fra Aluminia .... Et stort, detaljeret og flot illustreret bogværk med beskrivelser af de keramiske arbejder fra Aluminia-fabrikken, der stadig findes i mange hjem. Først og fremmest for professionelle og samlere, men alle antik- og porcelænsinteresserede vil nyde at stifte bekendtskab med de farveglade og smukke ting fra den danske porcelænsfabrik"

Knud Weile, Lektørudtalelse, DBC