INTERNATIONALT FORLAG FOR VIDENSKAB & KUNST A/S

Grævlingebogen – om de danske grævlinger” af biolog Janne Aaris-Sørensen

 

Grævlingen er et af Danmarks største og mest spændende rovdyr. Med sit sort- og hvidstribede hoved og gråmelerede pels er dyret let genkendeligt. Alligevel er der ikke mange mennesker, der har set en grævling. Det skyldes først og fremmest at grævlingen er et natdyr, der først går ud ved solnedgangstid for at spise regnorme, biller, larver, kirsebær eller hvad den ellers kan finde i skovbunden.

 

Mange myter knytter sig til grævlingen, men de færreste er sande. Grævlinger bider ikke ”til benet knaser”, grævlinger sover ikke vintersøvn, grævlinger skriger ikke, mens de begraver deres døde. I denne bog kan du læse den rigtige historie om de danske grævlingers biologi og adfærd baseret på mere end 40 års undersøgelser.

 

Bogens forfatter, Janne Aaris-Sørensen er biolog og har beskæftiget sig med grævlinger det meste af sit liv. De seneste 20 år har hun haft fokus på at undersøge, hvilken virkning naturnær skovdrift har på grævlingebestanden i Gribskov.

Har grævlingen en fremtid i Danmarks meget benyttede skove? Hvorfor dræbes der så mange grævlinger i trafikken? Hvordan kan man få en grævling at se? Disse og mange andre aktuelle spørgsmål belyses og besvares i Grævlingebogen.

 

Bogen er indbundet, på 96 sider – og særdeles rigt illustreret med billeder af grævlinger i alle aldre  - Det dejlige forsidebillede er © Mary Evans Picture Library/Scanpix

 

 

96 sider - rigt illustreret - hardcover - Vejl. pris 148 kr.

 

 

 

Hør Janne Aaris-Sørensen fortælle om grævlingen på TV-Nordsjælland her